Запуск та здача в експлуатацію систем кондиціонування і вентиляції

Запуск та здача в експлуатацію систем кондиціонування і вентиляції

Для спільних систем вентиляції та кондиціонування перед першим запуском в експлуатацію потрібно виконати налагодження та випробування.

 Перед увімкненням установки необхідно виміряти напругу живлення електричної мережі і переконатися , що вона відповідає вимогам технічного паспорту установки.

Далі вмикають систему вентиляції і роблять налагодження повітряних потоків відповідно до розрахунків і проектної документації. Вимірювання проводять за допомогою приладів  https://holodvin.com.ua/instrument/180-anemometer-thermometer-electronic.html

Якщо введення в  експлуатацію відбувається у зимовий період, то перед ввімкненням установки необхідно підключити підігрівач картера компресора і нагрівати протягом часу, зазначеного в технічних умовах.

Після заправки хладоном (якщо це було потрібно) вмикають установку і вимірюють пусковий і робочий струм. Перевіряють дані манометрів  https://holodvin.com.ua/47-manometric-collectors усмоктування і нагнітання, рівень мастила у компресорі, стан холодоагенту через оглядове скло. https://holodvin.com.ua/10-sight-glass-with-hladone-humidity-indicator

Якщо кількість холодоагенту достатня, після виходу установки на заданий режим в оглядовому склі на лінії нагнітання буде видно суцільний потік рідини без газових бульбашок.  За наявності бульбашок холодоагенту додають газову фракцію під час роботи компресора, якщо холодоагент азеотропний, або рідинну фракцію за зупиненого компресора, якщо холодоагент не азеотропний.

Якщо в установці є ресивер, то на час дозаправлення перекривають запірний вентиль рідинного ресивера та спостерігають за збільшенням рівня рідини в ньому і тиском. Нормальним вважається заправлення рідинного ресивера на 1/3 його об’єму .

Установка повинна працювати до досягнення заданої  температури приміщення. Якщо потрібно виконують регулювання ТРВ.

По закінченню налагодження проводять приймально-здавальні випробування за програмою , погодженою із замовником, оформляють протокол випробувань. Замовникові передається проектна документація і підписується акт передавання установки в експлуатацію.

Всі коментарі