Ремонт промислового холодильного обладнання

Ремонт промислового холодильного обладнання

Промислове холодильне обладнання, на сьогоднішній день, є невід'ємною частиною оснащення великих торговельних залів, цехів по виробництву м'яса та інших харчових продуктів. Промислові холодильні установки використовуються цілодобово.  Без дотримання рекомендацій і правил по експлуатації, не зважаючи ні на їх якість ні на ресурс, вони можуть вийти з ладу. Ремонт промислового торгового обладнання повинен проводити виключно висококваліфікований фахівець, адже вартість такого обладнання досить висока. І експерименти з ним можуть привести, як мінімум,  ще до більшого його псування.

Промислові холодильники умовно діляться на наступні групи:

 - середньотемпературні холодильні та морозильні камери;

- низькотемпературні холодильні та морозильні камери;

- холодильні шафи;

- морозильні ларі і бонетти;

- охолоджувані стелажі;

 - льодогенератори;

- інші холодильні агрегати, які використовуються для зберігання різних видів продукції.

В сучасних холодильних установках використовується складна схема. Для ремонту такого роду агрегатів необхідний досвідчений фахівець, який досконало вивчив нові технології і тенденції в розвитку промислових холодильних установок. Він повинен знати комплектацію і схему функціонування даного холодильного обладнання.

Промислові і торговельні холодильні установки різного типу мають різну специфіку. Вони і функціонально і конструктивно відрізняються один від одного. Для визначення несправностей в промислових холодильниках і морозильних камерах, проводиться діагностика з використанням новітнього обладнання. Таким чином, виявляються типові і специфічні види несправностей.

 Комплекс заходів, спрямованих на ремонт промислових холодильників, включає в себе не тільки усунення вже наявних несправностей, а й профілактика вузлів і агрегатів, які можуть вийти з ладу найближчим часом. Таким чином виключаються несправності які можуть привести до більш серйозних поломок і дорогого ремонту.

Компанії, що займаються обслуговуванням промислових холодильних установок, почали пропонувати своїм клієнтам послугу по заміні комплектуючих, які відпрацювали свій ресурс. Що дозволяє уникнути аварійних ситуацій і істотно заощадити на електроенергії. Адже споживання електрики, в разі некоректно працюючих деталей, вельми істотно зростає.

Всі коментарі