На прилавках магазинів та супермаркетів капуста присутня на протязі всього року. Тому для бізнесу вкрай важливим завданням стає правильно зберегти врожай якомога на більший термін зі збереженням найкращої якості продукту. Для промислового зберігання пекінської капусти не обійтися без холодильної камери. Такі камери мають деякі відмінності від звичайних холодильних камер. Холодильні камери для зберігання капусти передбачають контроль не тільки температури, а й рівня вологості. Адже від цих показників залежить довго тривалість збереження продукції свіжою. Також такого виду камери повинні бути забезпечені системою вентиляції та системою лікування продукту.
Температура в камері зберігання повинна становити +1 - +3 о С , а відносна вологість 95%.
Для забезпечення таких параметрів необхідно використовувати повітряохолоджувачі спеціальної конструкції для зберігання фруктів і овочів у комплексі з електронним ТРВ. Завдяки роботі з низькою різницею температур (ΔT) вони ефективно запобігають надмірному висиханню товару.
Самі камери монтуються з пінополіуретанових панелей, які забезпечують достатню герметичність зберігання.
Камера повинна мати контролери для регулювання температури та рівня вологості повітря. Сучасне обладнання дозволяє повністю автоматизувати процеси контролю і віддаленого доступу до параметрів камери.
</p